Iau ce vreau, dar știu ce vreau


Da, o sa-mi sara toata lumea in cap acuma ca vezi Doamne mi-am permis sa plagiez o cunoscuta reclama la un obiect pe care unii dintre noi il considera indispensabil.

Ei uite ca eu una consider ca nu am plagiat – era si greu de altfel sa plagiez avand in vedere ca acest slogan a intrat deja in folclorul din zilele noastre – ci doar ca m-am inspirat din acel celebru spot pentru a va da de data asta niste sfaturi foarte utile fiecaruia dintre voi pentru achizitionarea unor produse la fel de indispensabile (si nu e vorba de izmene :) ).

Asadar dragii mei, ca sa nu va mai fierb mult, astazi a voastra eterna cumparatoare profesionista vă va spune cum sa va alegeti cel mai bun credit bancar. Pentru ca, nu-i asa, nici macar miliardarii nu pot face afaceri fara a lua un imprumut nebancar.

Atentie: cand vine vorba de un imprumut nevoi personale, ceea ce trebuie sa faceti in primul rand este sa fiti foarte, foarte bine informati in legatura cu tot ce presupune asta: dobanzi, comisioane, acte necesare, timp de asteptare a aprobarii si multe alte asemenea.

Cum de obicei aceste credite se iau numai pentru nevoi personale, primul lucru pe care trebuie sa-l stii este ca aceste produse nebancare au un mare avantaj, dar si un dezavantaj la fel de mare. 

Avantajul cel mare ar fi ca nu ti se cere niciun fel de justificare pentru credit, deci poti lua pur si simplu banii si sa pleci cu ei in lumea mare. Dezavantajul ar fi ca acest tip de credit este considerat ca avand un risc mare si de aceea dobanda este mai ridicata.

Ceea ce conteaza insa este sa poti plati toate ratele la timp!

3 comentarii:

Ethos spunea...

Da, făcute ca să te înrobească dupa aia. Iei un credit acum și ești toată viața dator, și plătești dublu. Și dacă nu poți plăti îți pierzi casa sau apartamentul. Decât să plătești o rată în 5 ani, mai bine aștepți 3 ani și strângi banii ăia singur, și nu mai ești dator la nimeni.

cumparatoarea profesionista spunea...

Si cati bani esti tu in stare sa strangi in 3 ani? :)

Ethos spunea...

Pui deoparte rata pe care ai fi plătit-o la bancă. Dacă te-ai fi achitat în 5 ani de rată, îți trebuie vreo 3 să strângi echivalentul a cât ai fi scos inițial. Că plătești înapoi aproape dublu.

Deci să zicem că stoți 1000 de lei, plătești aproape 2000 înapoi. Că așa-s băncile, îți iau mai mult decât ți-au dat. Decât să strângi lună de lună până ajungi la 2000, adică să-i dai lunar la bancă, nu mai bine strângi pentru tine 1000 de lei? Pe care îi strângi și mai repede și fără să ai un laț în jurul gâtului. Singurul dezavantaj e că trebuie să aștepți puțin până îți iei ce vrei.

Dar dacă nu ești în stare să pui deoparte suma aia lunar, decât cu contractul de la bancă sub nas...

Trimiteți un comentariu

Vinde si tu un pont!