Destin de cumpărător

Oare cele pe care le cumparam ne sunt predestinate, sau si ele tin de alegerile pe care (ne inchipuim ca) le facem fiecare dintre noi pe parcursul vietilor noastre?

Sunt unii, printre care si eu, pentru care lucrurile sunt extrem de clare in acest sens.

Insa, cu toate acestea, asa cum e si normal intr-o societate deschisa cum se vrea a fi si cea in care ne ducem existenta si noi, exista un curent de opinie destul de larg raspandit, pe numele sau „fatalist”, care propovaduieste in special pentru cumparatoare 😁 ca cica tot ce se intampla in vietile lor le este predestinat cu mult timp inainte chiar si de nasterea lor si ca cica nu prea se poate face mai nimic in sensul schimbarii felului in care va decurge aceasta.

Desigur, e posibil ca lucrurle sa stea si in acest fel, insa ceea ce as vrea eu sa va spun aici este ca de fiecare data cand ajung pe la un mall si mai vad si miile de produse cum stau ele asezate cuminti pe rafturi, sincer, ma simt ca o arbitra (exista asa ceva ? 😀 ) de la un meci din Champions League! Adica efectiv simt cum urla in mine un liber arbitru.

Iar treaba sta cam asa: imi iau si eu un carucior de cumparaturi ca toata lumea de la intrarea din mall si ma apuc sa-l imping pana se face greu de tot, de nu mai merge urnit din loc.

Sincer vorbind, pe la inceputul sesiunii de shopping habar nu am ce o sa pun prin el, nici macar vaga schita a vreunei liste de cumparaturi pornind de la necesitatile din casa nu o am.

O data ajunsa insa in fata unui carucior de prin mall ma simt imediat tentata sa il umplu cat mai rapid. Si acum intrebarea de 100 de puncte: fructele, ouale, branzeturile, uleiul, salamul, si alte alea-alea de care dau cu ochii defel abia atunci cand ma asez frumusel cu ele pe banda de la casa, astea toate cum au ajuns oare in caruciorul meu? Or fi fost predestinate si ele pentru mine sau mai degraba le-am ales chiar eu cu manuta mea pe fiecare?

De aia va zic ca, lasand la o parte tot ce cred unii filosofi, cand e vorba de un carucior plin de cumparaturi, filosofia mea e simpla: ce vezi scris pe bonul de la casa de marcat e sfant si reprezinta exclusiv alegerile facute de tine, de aia zic ca iti trebuie mult talent la ales produse ieftine si bune, pentru ca bonul de casa – predestinat si el ? 😊 va avea mereu acel post-scriptum cu niste cifre care te intristeaza.

1 comentarii:

Alexandra spunea...

Dragut articol :)

Trimiteți un comentariu

Vinde si tu un pont!