Despre alegerea unui UPS pentru centrale termice


Bun gasit din nou dragele mele cititoare fidele, dar mai ales dragi cititori la fel de fideli. Va salut in special pe voi pentru ca, asa cum desigur v-ati dat seama, in acest articol de astazi va voi dezvalui un sfat foarte important pentru voi barbatii si anume ce trebuie sa faceti pentru a alege cel mai bun UPS centrale termice.

Mai intai de toate insa, trebuie – nu-i asa ? – sa punem la punct cateva detalii legate de aceasta tema. In primul rand ce va sa zica acela un UPS?

Sau e cazul sa incep cu sfarsitul si sa va intreb daca va pricepeti la centrale termice? Nu e nimic de ras si nu este absolut nicio rusine ca in viata sa intrebi tot ceea ce nu stii. Nu e rusine sa recunosti ca nu stii, marea rusine este sa te dai cunoscator intr-un domeniu la care nu te pricepi absolut – sau aproape – deloc.

De aceea, la cererea publicului masculin (nerusinat era sa scriu :) ) voi incepe prin a detalia cate ceva despre centrala termica perfecta.

Astfel, daca stai intr-un apartament dintr-un bloc care este bine izolat si nu esti situat majoritar pe coltul blocului (mai mult de doi pereti exteriori afara) , este suficient sa te incalzesti cu o centrala termica de 20 de kw. Daca insa blocul in care locuiesti nu e izolat, sau nu ai inca termopane si daca mai ai cumva si un colt spre nord, cel mai bine este sa te orientezi lejer catre o centrala pe gaze de minim 24 de kw, pentru a face fata gerului din fiecare iarna.

Desigur, conteaza foarte mult si suprafata apartamentului pe care il ai de incalzit pe timp de iarna, dar la centralele termice - ca de altfel si la alte produse de folosinta indelungata – trebuie sa ai in vedere faptul ca o componenta importanta a pretului este notorietatea firmei. Daca desfaci diferite marci de centrale constati ca in interior componentele apartin, aproape intotdeauna, acelorasi citorva firme producatoare de subansamble (pompe, schimbatoare, automatizoare, etc). Ideea este ca orice aparat de tipul centralelor este proiectat sa functioneze intre 5 - 8 ani fara a fi nevoie de reparatii majore.

Sfatul cumparatoarei profesioniste: cautati intotdeauna sa va cumparati o centrala termica ce ofera un termen de garantie cat mai indelungat. Nu e greu sa iti dai seama ca o reparatie cat de mica la o centrala termica iesita din garantie te va lovi destul de puternic din punct de vedere financiar.

Cam asta e cu centralele termice. Sa revenim acum la oile noastre, adica acolo de unde am plecat si anume la UPS-uri pentru aceste centrale termice.

Desigur, toata lumea stie cu ce se ocupa un UPS: mentine in functiune aparatul la care este atasat chiar si in conditiile in care se intrerupe energia electrica. De aceea, un UPS pentru o centrala termica nu ar trebui, in principiu, sa puna mari probleme la achizitionare niciunui barbat familist.

Sfatul cumparatoarei profesioniste: mai important decat pretul sunt caracteristicile unui UPS, deci mare atentie la detaliile tehnice!

6 comentarii:

Anonim spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.
Anonim spunea...

Pontul este urmatorul: nu mai cititi toate prostiile pe net. Si mai ales, nu mai vorbiti (scrieti) decat daca stiti ce spuneti.
O centrala termica are nevoie de un UPS care sa scoata sinusoida pura, si chiar si asa, nu functioneaza cu centralele pe gaz care au nevoie de polaritate faza/nul (cele care nu merg decat daca bagi stecherul in priza intr-un singur fel).
Asa ca daca gasiti un "barbat familist" fara "mari probleme" in achizitionarea unui UPS care, "desigur, toata lumea stie la ce foloseste", s-ar putea sa va treziti ca ati dat banii aiurea.
BTW, cel mai ieftin UPS pentru centrale termice este undeva pe la 450RON

Lotus spunea...

:))

Unii nu știu cu centralele termice, alții cu Google. Dar e adevărat că netu-i varză.

Anonim spunea...

Atunci cand esti nevoit sa folosesti un UPS (pentru ca l-ai cumparat deja!), care in mod normal nu functioneaza la o centrala pe gaz cu polaritate, se poate incerca cu un transformator care in primar intra 220Vc.a. de la UPS si in secundar iese tensiunea de tot 220Vc.a.care are o borna legata la impamantarea instalatiei electrice (nulul). Deci e nevoie de un UPS cu: iesire sinusoidala, putere activa acoperitoare si un transformator cu aceeasi putere si primar/ secundar pentru 220Vc.a.. Se poate comanda acel transformator la Petra, Iasi.

Unknown spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.
Andreea spunea...

Este bine de stiut, multumesc pentru recomandari!

Trimiteți un comentariu

Vinde si tu un pont!

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.