Ecologie în 400 de cuvinte


Astazi toata lumea vorbeste despre ecologie. Este un cuvant care a devenit o adevarata moda, astfel incat ceea ce nu are eticheta ecologic pur si simplu nu mai prezinta niciun fel de interes pentru absolut nimeni.

Reversul medaliei este ca acest cuvant a inceput deja sa se demonetizeze, pentru ca il gasesti pus pe aproape toate produsele, fie ca au sau nu vreo legatura cu puritatea naturii.

De aceea astazi o sa incerc sa insailez in cat mai putine cuvinte un articol despre un… wc ecologic :)

Stiu ca asta va provoaca majoritatii cititorilor cel putin un mic zambet, dar trebuie sa fiti de acord cu mine ca un wc ecologic isi are utilitatea in foarte, foarte multe situatii.

Care sunt acelea, voi dezvolta putin mai jos, pana atunci las la latitudinea fiecaruia sa isi dea seama despre ce, cand si unde ar putea fi vorba.

Toaleta, stim cu totii, isi dovedeste utilitatea exact atunci cand ai mai multa nevoie de ea. De aceea, e bine sa te simti in siguranta data de confortul gandului ca ai mereu una aproape in orice situatie.

Asa ca, vrem nu vrem, cu pudoare sau fara, trebuie sa recunoastem ca sunt destule situatii din viata noastra in care pur si simplu nu putem trai fara wc-uri ecologice. Partea proasta pentru fiecare dintre noi este ca nu stim cand apar aceste situatii complicate, :) insa, si mai important, se pare ca aceste situatii sunt mult mai dese decat ne-am inchipui si ne-am dori in lumea noastra palpitanta de astazi.

Va invit numai sa faceti fiecare dintre voi un mic exercitiu de imaginatie, si sa va aduceti aminte cand ati fost ultima data la un concert in aer liber. Poate ca nu ati remarcat – pentru ca pur si simplu nu ati avut nevoie de ele – dar in jurul vostru se aflau, plasate discret, mai multe asemenea toalete, fara de care pur si simplu evenimentul culural respectiv nu s-ar fi putut desfasura.

Daca la urmatorul astfel de concert la care ati lua parte nu ar exista in jurul vostru asa ceva, va imaginati cam care ar fi consecintele? Sigur, nici nu ati vrea sa va ganditi la asa ceva, nu-i asa?

Mai departe nu mai continuu, ca mi s-au terminat putinele cuvinte in care convenisem la inceput ca ma voi incadra pentru a nu va plictisi.

Si sa nu credeti ca am uitat sfatul: cei care organizati manifestari publice in aer liber, nu uitati sa accesati link-ul pe care vi l-am lasat mai sus!

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Vinde si tu un pont!