Televizoare LED si LCD



“Lucy in the Sky with Diamonds” este titlul unei piese a formatiei Beatles, incluse pe cel mai bine vandut album al anilor 60: “Sgt. Pepper’s Lonely Hearts Club Band” aparut in 1967.

Aceasta piesa apare pe album ca fiind compusa de cuplul John Lennon – Paul McCartney, ca de altfel majoritatea pieselor Beatles, dar in realitate ea ii apartine numai lui John Lennon. Versiunea oficiala este ca ea a fost inspirata de fiul lui John, Julian, care ar fi fredonat o melodie pe care o invatase la gradinita despre fetita Lucy si cerul cu diamante.

In 2004 insa, Paul McCartney a confirmat ceea ce banuia toata lumea. Titlul piesei facea referire la LSD, un drog foarte la moda printre tinerii britanici din acea perioada si nu numai.

Pornind de aici, am descoperit ca noi, tinerii de azi, avem un alt “drog”, la fel de puternic dar inofensiv, care ne provoaca aceeasi dependenta, si care are un acronim asemanator: LCD.

Haideti asadar sa ne prefacem pentru o clipa, exact ca John, ca nu stim ce este un ecran cu cristale lichide si sa pretindem ca LCD nu vine de la Liquid Crystal Display, drogul nostru zilnic, ci ca este un cantec pe care il canta copilasii de azi la gradinita.

Cum ar trebui sa se numeasca acest cantec? Asa cum v-am propus inca din titlu, varianta mea este „Lucica si cutia cu diamante".

Pai televizorul care ne tine ore intregi priponiti cu ochii in el, de parca am vedea cine stie ce diamante sau alte pietre pretioase pe care ni le-ar da cineva numai noua, nu e ca o cutie subtire? Iar Lucica, fetita de gradinita, nu se intreaba toata ziulica cum ajung toti oamenii aia in el?

Cum, Lucica la varsta ei nu a vazut inca televizoare lcd de ultima generatie?

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Vinde si tu un pont!