Rhodiola Rosea: Tot ce trebuie să știți despre această plantă


În prezent, medicamentele pe bază de plante sunt mai accesibile ca niciodată.

O plantă medicinală care are nenumarate beneficii pentru sanatatea noastra este Rhodiola rosea, o plantă cu flori a cărei rădăcină poate fi folosită pentru combaterea stresului, pentru îmbunătățirea performanțelor atletice și a energiei, precum și multe altele.

Cunoscută și ca „rădăcină de aur, rădăcină arctică sau coroana regelui” , Rhodiola Rosea a fost folosită timp de secole în medicina tradițională chineză și greacă.

Haideți să aruncăm o privire asupra beneficiilor incredibile ale acestei plante.

Beneficiile Rhodiola rosea

Există multe beneficii raportate ale Rhodiola rosea, unele dintre ele fiind studiate mai mult decât altele. Iată câteva care sunt susținute de știință:

Ajută la gestionarea stresului.

În primul rând, Rhodiola rosea ajută corpul să se adapteze la stres. Această super-plantă se poate adapta la ceea ce are nevoie corpul dvs., fie că este vorba despre un pic de energie atunci când sunteți obosiți sau de un mod de a vă calma într-o situație stresantă. Rhodiola este unul dintre instrumentele preferate de vindecare naturală pe care experții în medicină alternativă aleg să le folosească. Rhodiola este recomandată pentru pacienții care sunt foarte stresați și care se luptă cu oboseala suprarenală, pentru că sprijină sistemul nervos, centrul de control al stresului.

Combate oboseala.

Unul dintre principalele motive pentru care oamenii aleg să ia Rhodiola rosea este pentru proprietățile sale de creștere a energiei și de combatere a oboselii. Conform unui studiu efectuat pe studenții la medicină care lucrau în schimburi, Rhodiola rosea a ajutat la reducerea nivelului de oboseală mai mult decât medicamentele placebo.

Rhodiola poate îmbunătăți metabolismul și poate crește capacitatea mitocondriilor de a produce compuși bogați în energie la nivelul creierului, precum și în mușchii, ficat și sânge. Rhodiola rosea s-a dovedit, de asemenea, benefică pentru funcțiile cognitive.

Poate susține rezistența atletică.

Datorită abilităților sale de combatere a oboselii, Rhodiola rosea este adesea folosită de sportivii de performanță. Un studiu clinic care a vizat persoanele tinere și sănătoase, care au luat Rhodiola rosea zilnic timp de patru săptămâni, a arătat o rezistență crescută a acestora în timpul exercițiilor fizice, iar planta a îmbunătățit funcția imunitară în timpul activităților fizice prelungite.

Rhodiola poate fi într-adevăr eficientă pentru persoanele care fac sport în mod constant, dar și pentru oricare dintre noi, fie că stăm o mare parte a zilei, mergem mult pe jos, sau ridicăm greutăți. Așa că înainte de a ajunge la sală sau la alergare, luați în considerare o doză de Rhodiola rosea pentru un pic de sprijin.

Ce doză trebuie să luați și sub ce formă?

Rhodiola rosea vine sub mai multe forme - pulbere, tinctură, extract și pastile - precum și în suplimente cu alte ingrediente complementare. În ceea ce privește dozarea, începeți cu puțin și suplimentați pe parcurs. Experții sugerează 3.5 grame pe zi pentru început, dacă folosiți o pulbere standard. Este important de menționat că majoritatea pacienților care iau rhodiola încep să se simtă mai bine în câteva săptămâni până la o lună.

Ce alte modalități de consum există?

Sunt multe moduri de a încorpora această plantă în dietă. În afară de a lua Rhodiola sub formă de supliment, puteți amesteca pudra sau tinctura în: iaurturi, smoothy-uri, cafea, apă sau ceai.

Rodiolin Calivita (cu extract natural de Rhodiola Rosea) este un supliment natural extrem de eficient in combaterea stresului, oboselii si prevenirea depresiilor.

Rhodiolin Calivita se recomanda persoanelor :

- Care nu reusesc sa se concentreze, sa memoreze, sau sa faca fata solicitarilor de la scoala / serviciu / sau problemelor familiale.
- Care isi pierd increderea in fortele proprii.
- Care doresc sa isi creasca energia organismului
- Care nu doresc sa se mai consume fizic din cauza solicitarilor cotidiene.

1 comentarii:

Daniela spunea...

Foarte interesant articolul, multumesc pentru informatie!

Trimiteți un comentariu

Vinde si tu un pont!