Ești invitată la un cocktail. Cu ce te îmbraci?


Gata, a sosit si clipa cea mare. EL ti-a adresat invitatia pe care o asteptai de atata vreme sa iesiti impreuna.

Incet-incet insa, euforia se transforma in groaza: cu ce ma imbrac la intalnirea de vis?

Stai asa, draguta mea, ca de aia sunt eu aici, sa te ajut cu cele mai bune sfaturi la momentul potrivit.

Sa o luam metodic: unde te-a invitat? La un cocktail. Foarte bine de stiut destinatia. Pentru ca de acolo unde vei ajunge pleaca totul. :) Stiu, gandul iti zboara la cate si mai cate, dar sa o luam cu inceputul. Exista rochii de cocktail? Ei bine, afla ca, oricat de ciudat ar parea exista rochii elegante scurte croite special si pentru un eveniment ca acesta.

Este de ajuns sa privesti cu atentie un model sofisticat si sa accesezi linkurile pe care ti le-am recomandat ca sa-ti formezi o parere despre cum ar trebui si tu sa arati in momentul intalnirii cu el.

Acuma da, stiu, urmeaza eternul moment feminin al autocompatimirii inlacrimate ca eu nu arat ca aia din poza, de ce iti bati joc de mine, cum vrei sa ma imbrac cu asa ceva daca nu imi vine in talie?

Stai asa, ca sunt multe lucruri pe care inca nu le stii.

In primul rand, daca nu stiai, nici macar „aia din poza” nu arata ca aia din poza. :) Da, pare un nonsens, dar majoritatea fotografiilor cu modele sunt retusate.

Mai apoi, ar trebui sa stii si tu ca exista o serie intreaga de linii de lenjerie modelatoare, din care iti poti alege pe cea care iti va ascunde cel mai bine defectele fizice.

Pentru ca nimeni nu este perfect, decat daca isi asuma imperfectiunea care o face unica in ochii celui iubit.

Nici asta nu stiai? :)

Cât e ceasul de la mâna ta?


Evident ca cel sau cea care iti pune aceasta intrebare nu este in niciun caz interesat de a afla cat e ora, ci care este valoarea ceasului care iti completeaza imaginea. Si in cele din urma care este valoarea ta, nu-i asa?

Imi amintesc de scena de final din filmul „Arsita rosie” (Red Heat) cu Arnold Schwarzenegger si James Belushi, cand cele doua personaje fac schimb de ceasuri la initiativa ofiterului de militie rus interpretat de Arnold. Cica asa e obiceiul la sovietici, sa schimbi niste cadouri la plecare. Ca urmare a schimbului amical, americanul se alege cu un ceas est-german de 20 de dolari, iar rusul cu un ceas de firma in valoare de 1000 de dolari, dar gestul este cel care uneste, nu-i asa? :)

E clar deci ca atunci cand vorbim de niste ceasuri, nu neaparat pretul este cel care ii da valoare detinatorului lor, ci gusturile educate ale alestuia care a stiut sa aleaga ceea ce i se potriveste dintre cele mai bune ceasuri barbatesti automatice.

Trebuie sa stii sa cauti.

Casă, dulce casă


Toata lumea stie ca nicaieri nu este mai bine ca acasa.

Si mai stie oricine si ca o gradina pe langa casa omului este tot ceea ce iti poate infrmuseta mai mult viata.

Numai ca nimeni nu prea stie ce trebuie sa faca pentru a nu-I greu sa isi si ingrijeasca aceasta gradina.

Pentru asta insa exista acest blog al meu si a voastra eterna cumparatoare profesionista care se ocupa mereu ca cititorii sai sa aiba parte de cele mai bune recomandari in ceea ce priveste achizitia de bunuri si servicii trebuincioase. :)

Cum este si cazul de fata in care incep prin a va recomanda sa cumparati niste motocositoare care va vor fi de mare ajutor la munca din gradina de pe langa casa.

Desigur, asa ceva este necesar, insa nu si suficient. O alta unealta care ti-ar prinde bine este un fierastrau electric.

Pe langa toate astea insa, nu uita ca ai nevoie de seminte, ingredientul numarul 1 fara de care nu poate exista nicio gradina!

Simpaticul blănos


Partea proasta dupa ce trec sarbatorile de iarna este ca toata lumea intra in pana cu banii. Explicatii sunt multe: ca s-au cheltuit toti pe mancare, ca intarzie salariile, ca s-au dat banii in avans in decembrie si nimeni nu mai ia nimic pana in ianuarie si multe alte asemenea.

Pentru cei care au insa si copii, nenorocirea din ianuarie nu vine niciodata singura. Pentru ca ei au fost invatati cu maldarul de bunatati cu jocuri si jucarii de la Mos Craciun, care, nimeni nu stie cum se face, nu rezista niciodata pana dupa Anul Nou.

Si apoi incep sa zbiere ca vor altele. :)

De aceea recomandarea mea de astazi este sa ii cumperi un furby. Este un animalut paros care, de fiecare data cand este hranit se destinde cate un pic.

Furby este o jucarie recomandata pentru copiii de minim 5 ani. Daca ai un copil mai mic, poti sa iei de exemplu niste jocuri lego.

Comedie și splendoare


Daca inca nu ai trait ziua in care copilul tau s-a urcat prima data pe bicicleta, e cazul sa fii pregatit din timp pentru asta.

Stai putin, imi vei spune, la urma urmei ce e asa de special la ziua in care va incepe sa invete mersul pe doua roti? Si eu am trecut prin asta, si tu ai invatat la un moment dat, fiecare dintre noi a luat cate o tranta, s-a ridicat si a pedalat mai departe... Da, dar nu l-ai vazut facand asta pe copilul tau.

Iti amintesti de ziua cand a incercat prima data sa se ridice in doua picioruse? Ce ai simtit atunci? Sunt sigura ca ti-ai sters pe furis o lacrima din coltul ochiului si nu cred ca era de ras. Desi, trebuie sa recunosti, te-ai amuzat ceva, nu-i asa? Dar cand primii pasi au fost urmati de o cazatura zdravana, ai mai putut sta locului? 

Asa cum ai sarit atunci ca ars, asa vei sari si la prima cazatura cu bicicleta a copilului tau.

Ai fost mandru ca are vointa sa mearga, desi nu putea aproape deloc. L-ai ajutat de o mie de ori si erai pregatit si pentru un milion de ori, dar nu a fost nevoie. Pentru ca totul a venit de la sine. Dar te-a durut fiecare izbitura de coltul mesei si, chiar daca nu vrei sa recunosti, ai simtit mai multa durere decat el. Si toate au trecut, si acum alearga toata ziua.

Dar nu s-a terminat. Urmeaza o noua etapa de cazaturi si ridicari in viata lui. Si in a ta. Il poti ajuta sa mearga pe bicicleta, dar nu poti merge tu in locul lui. Va trebui sa se descurce singur in viata, iar tu stii asta mai bine decat oricine. Si tot la fel de bine stii ca il vei ajuta cu tot ceea ce poti.

Acum, cel mai bun ajutor pe care i-l poti da este sa ii cumperi o bicicleta de calitate de pe un site specializat in asa ceva. Iar cel mai bun sfat pe care ti-l poate da a ta cumparatoare profesionista – pentru ca de asta te afli aici , nu-i asa? :) - este incerci sa gasesti ceea ce cauti pe acest site cu biciclete copii.

Restul e amuzament si fericire. Si chiar ar fi cu totul amuzant daca nu te-ar face si fericit.

Fericit ca si copilul tau poate sa mearga in sfarsit pe doua roti.

Cine îți condiționează aerul


Haideti sa vorbim putin despre vara. Acum, in mijlocul iernii, da. :)

Poate ca propunerea mea li s-ar putea parea unora dintre voi putin cam nelalocul ei, dar cred ca cei care gandesc astfel sunt numai cei care uita un adevar elementar si anume acela ca omul cel mai gospodar isi face intotdeauna iarna car si vara sanie.

Asa ca va rog sa imi permiteti sa va reamintesc ca peste numai cateva luni vom fi nevoiti cu totii sa cautam umbra, gheata si racoare. Adica tot ce are nevoie un om normal intr-o zi torida de vara. Daca cu primele doua e ceva mai simplu, in ceea ce priveste racoarea, stim cu totii ca depindem in mod decisiv de cate un aparat de aer conditionat.

Iar pentru a face rost de un aparat de aer conditionat bun, ai nevoie de doua lucruri esentiale.

In primul rand de cineva care sa iti dea cel mai bun sfat. :) Ai ghicit, eu sunt aceea, asa ca, trecand de acest prim pas vom merge impreuna catre al doilea lucru esential care este gasirea unui profesionist in furnizarea si montare de astfel de aparate de aer conditionat.

Ceea ce insa poate ca nu stiai este ca un aparat de aer conditionat este indispensabil chiar si iarna, el putand mentine o temperatura constanta cand afara sunt multe grade cu minus.

Cel mai important beneficiu insa al unei astfel de instalatii este ca ea poate filtra, in functie de dotarile echipamentului, aerul din incaperea in care este montat, asigurand o calitate superioara a aerului care, in cele din urma ajunge in plamanii celor care il respira.

Instalarea se va face cu stricta respectare a legislatiei autohtone din acest domeniu , adica nu se vor perfora grinzi sau stalpi de beton si nu se vor executa niciun fel de lucrari care ar putea pune pun in pericol rezistenta cladirii si / sau siguranta membrilor echipei care se va ocupa de instalarea aparatului de aer conditionat in camera respectiva.

In ceea ce priveste procesul tehnologic in sine, acesta trebuie sa urmareasca niste aspecte esentiale preum acela ca unitatea exterioara trebuie sa fie asezata cat mai aproape de unitatea interioara si pusa intr-o pozitie cat mai accesibila montarii si astfel incat sa usureze eventualele interventii ulterioare ce pot fi necesare.

Celelalte accesorii , cum ar fi canal sapat pentru montarea cablului , prelungirile de traseu, de cablu, etc nu trebuie neparat sa fie incluse in kitul de baza al aparatului de aer conditionat, dar trebuie neparat sa fie disponibile la cerere contra cost.

No jacket required


Asa spunea Phil Collins in titlul unuia dintre cele mai de succes albume muzicale ale lui din anii ’80.

Numai ca . . . de atunci moda a evoluat foarte mult si se pare ca jacheta este deja un accesoriu sine qua non.

De aceea, subiectul pe care vi-l propun sa il dezbatem azi in materie de cumparaturi este jachete dama.

Ei, dragii mei posesori de jachete, dar mai ales dragele mele posesoare ale acestui accesoriu, aflati ca acest cuvant nu este chiar asa de banal si nicidecum atat de neaos pe cat pare. El vine tocmai din perfidul Albion, de pe malurile Tamisei, de acolo de unde lorzii englezi isi trageau peste hainele deja existente pe ei inca un accesoriu care sa le tina de cald, in vremurile mohorate care sunt tot timpul pe acolo.

Ei, dar nici cucoanele de la englezoii aceia perfizi nu au ramas mai prejos. Si ele isi trag cate cava peste hainele deja existente pe ele, dar cum ele sunt mai pretentioase, s-au gandit sa imprumute ceva de la vecinii – sau mai degraba vecinele, nu ? :) – de peste Canalul Manecii, si asa s-au pricopsit si ele cu aceste jachete dama. Despre care, mai tarziu aveau sa afirme ca este un termen imprutat de la frantuzescul jaquette, desigur. Pentru ca nu poti sa te lauzi ca esti in pas cu moda decat daca pretinzi ca ai pe tine numai lucruri aduse de la Paris, nu-i asa?

Mai apoi insa a aparut problema parului, mai ales la doamne, bineinteles, care era zburlit la fiecare imbracare si dezbracare a puloverului sau a jachetei. Si atunci, pentru ca nevoia ne invata pe toti, s-au inventat niste accesorii par care sa tina coafura teapana, asa cum a iesit ea proaspata din mainile hair-stylistului (inutil sa va mai povestesc de unde provine si cuvantul asta, cred ca e clar pentru toata lumea cum stau lucrurile cu el).

Si uite asa, din cuvinte in cuvinte, am aflat si astazi cum e cu moda prin Europa si cum a ajuns ea si prin garderobele noastre.

Insa eu, ca sa complic lucrurile si mai mult, va voi dezvalui in continuare si doua lucruri care par simple la o prima vedere, dar nu sunt. Este vorba despre imbracat si incaltat. :)

Deja simt cum toata lumea este in dezacord cu mine, de aceea complic lucrurile simple :) si mai mult: este vorba despre gasirea unor piese de incaltaminte si de imbracaminte accesibile ca pret pentru toata lumea, mai ales in acest sezon friguros ce sta sa vina. Vi se pare complicat? Stati asa, ca tot nu e! Mai mult, am vrut sa ma refer la incaltaminte si la imbracaminte pentru barbati!

Si cu asta sunt sigura ca v-am facut sah-mat pe toti, nu-i asa? :)

Pentru ca ce poate fi mai dificil pe lumea asta decat sa te imbraci si sa te incalti ca femeie? Sa faci acelasi lucru ca barbat, evident!

Toti producatorii sunt extrem de atenti cand vine vorba haine si pantofi de dama, dar cand e sa cautam toate astea pentru un barbat, parca oferta nu mai este ata de variata si atunci ne vedem nevoiti si mai ales nevoite sa batem orasul in lung si in lat ca sa gasim ceea ce avem nevoie pentru cel drag: ceva ieftin si la moda.