No jacket required


Asa spunea Phil Collins in titlul unuia dintre cele mai de succes albume muzicale ale lui din anii ’80.

Numai ca . . . de atunci moda a evoluat foarte mult si se pare ca jacheta este deja un accesoriu sine qua non.

De aceea, subiectul pe care vi-l propun sa il dezbatem azi in materie de cumparaturi este jachete dama.

Ei, dragii mei posesori de jachete, dar mai ales dragele mele posesoare ale acestui accesoriu, aflati ca acest cuvant nu este chiar asa de banal si nicidecum atat de neaos pe cat pare. El vine tocmai din perfidul Albion, de pe malurile Tamisei, de acolo de unde lorzii englezi isi trageau peste hainele deja existente pe ei inca un accesoriu care sa le tina de cald, in vremurile mohorate care sunt tot timpul pe acolo.

Ei, dar nici cucoanele de la englezoii aceia perfizi nu au ramas mai prejos. Si ele isi trag cate cava peste hainele deja existente pe ele, dar cum ele sunt mai pretentioase, s-au gandit sa imprumute ceva de la vecinii – sau mai degraba vecinele, nu ? :) – de peste Canalul Manecii, si asa s-au pricopsit si ele cu aceste jachete dama. Despre care, mai tarziu aveau sa afirme ca este un termen imprutat de la frantuzescul jaquette, desigur. Pentru ca nu poti sa te lauzi ca esti in pas cu moda decat daca pretinzi ca ai pe tine numai lucruri aduse de la Paris, nu-i asa?

Mai apoi insa a aparut problema parului, mai ales la doamne, bineinteles, care era zburlit la fiecare imbracare si dezbracare a puloverului sau a jachetei. Si atunci, pentru ca nevoia ne invata pe toti, s-au inventat niste accesorii par care sa tina coafura teapana, asa cum a iesit ea proaspata din mainile hair-stylistului (inutil sa va mai povestesc de unde provine si cuvantul asta, cred ca e clar pentru toata lumea cum stau lucrurile cu el).

Si uite asa, din cuvinte in cuvinte, am aflat si astazi cum e cu moda prin Europa si cum a ajuns ea si prin garderobele noastre.

Insa eu, ca sa complic lucrurile si mai mult, va voi dezvalui in continuare si doua lucruri care par simple la o prima vedere, dar nu sunt. Este vorba despre imbracat si incaltat. :)

Deja simt cum toata lumea este in dezacord cu mine, de aceea complic lucrurile simple :) si mai mult: este vorba despre gasirea unor piese de incaltaminte si de imbracaminte accesibile ca pret pentru toata lumea, mai ales in acest sezon friguros ce sta sa vina. Vi se pare complicat? Stati asa, ca tot nu e! Mai mult, am vrut sa ma refer la incaltaminte si la imbracaminte pentru barbati!

Si cu asta sunt sigura ca v-am facut sah-mat pe toti, nu-i asa? :)

Pentru ca ce poate fi mai dificil pe lumea asta decat sa te imbraci si sa te incalti ca femeie? Sa faci acelasi lucru ca barbat, evident!

Toti producatorii sunt extrem de atenti cand vine vorba haine si pantofi de dama, dar cand e sa cautam toate astea pentru un barbat, parca oferta nu mai este ata de variata si atunci ne vedem nevoiti si mai ales nevoite sa batem orasul in lung si in lat ca sa gasim ceea ce avem nevoie pentru cel drag: ceva ieftin si la moda.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Vinde si tu un pont!