A șlefui


Unul dintre cele mai importante lucruri in viata este slefuitul.

Si cand vorbim despre asta, desigur, in primul rand ne referim la caractere. A avea un caracter deosebit, o personalitate cultivata, este poate unul dintre cele mai importante lucruri din viata pe care o poate trai asa cum se cuvine un om.

Numai ca , asa cum sunt mai toate lucrurile aflate pe acelasi grad de importanta in aceasta viata , si a slefui caracterul unui om este extrem , extrem de greu. Si de ce sa nu recunoastem, in anumite cazuri, deloc putine, este practic aproape imposibil.

Si asta pentru ca a lucra cu oamenii si cu caracterele lor, mai ales dincolo de o anumita varsta pe care acestia o au, se poate constitui deja intr-o adevarata provocare.

Iar cei care au studii de pedagogie sau activeaza intr-un domeniu precum invatamantul stiu acest lucru cel mai bine dintre noi toti. Si mai stiu ca , dincolo de slefuirea unui caracter, la fel de important poate fi la un moment dat sa ii insufli unei anumite persoane dragostea pentru o anumita meserie, din practicarea careia sa isi poata asigura un trai cat mai decent posibil.

Pentru aceasta insa, trebuie puse toate bazele initiale ale invatarii acelei meserii, cum ar veni respectiva persoana ar trebui sa isi insuseasca toate cunostintele elementare pentru a putea sa se descurce in domeniul respectiv. Si aici, trebuie sa fiti din nou de acord cu mine, vom ajunge sa discutam iarasi si iarasi despre necesitatea slefuirii persoanei respective, care incetul cu incetul va ajunge sa se indragosteasca de acea meserie.

Care meserie ii va fi , asa cum zice si o foarte inteleapta vorba din batrani , o adevarata bratara de aur pe care o va purta cu fala in orice imprejurare, mandru de ea si de faptul ca a fost in stare sa o fure, asa cum spune o alta vorba la fel de inteleapta din aceeasi batrani.

Si pentru ca tot am plecat de la partea cu slefuitul, putem ajunge din nou aici, doar ca vorbind la propriu acum despre slefuire granit de exemplu, un domeniu pentru care trebuie sa stii cu adevarat meserie, cum se spune.

Si astfel, avand o personalitate corespunzatoare, un caracter bine slefuit si o meserie invatata asa cum trebuie, poti spune despre tine ca esti un om slefuit.

Adica realizat din absolut toate punctele de vedere cum ar veni, nu-i asa?

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Vinde si tu un pont!