Frumuseți nevertebrate


Nu trebuie sa fii cine stie ce mare iubitor de animale ca sa iti dai seama ca apartamentul sau casa ta poate avea o alta infatisare pe interior daca alaturi de cele mai sofisticate si scumpe tapeturi, mobilier, gadget-uri Hi-Fi, covoare sau electrocasnice mai adaugi un accesoriu care iti poate infrumuseta viata: este vorba de un acvariu.

Desigur, un asemenea accesoriu ca cel amintit de mine mai sus, desi poate fi oricand la indemana oricui, nu este totusi pentru oricine, avand in vedere ca iubitorii de animale se impart in doua categorii mari si late: cei care iubesc animalele in lesa si cei care prefera animalele in farfurie. E clar ca pentru nimeni care se incadreaza in vreuna din aceste doua categorii solutia unui acvariu ca obiect de ornament a unei care nu ar putea fi demna de luat in considerare.

Pentru ca a iubi animalele de ornament presupune mult mai multe sacrificii decat a avea un catel sau o pisica cu care sa te joci si pe care sa ii scoti zilnic la plimbare.
 
Un acvariu plin cu pesti este o responsabilitate in sine, avand in vedere faptul ca aceste animale sunt deosebit de pretentioase de intretinut prin insasi natura mediului in care traiesc, iar primul pas si cel mai important este amenajarea acvariului.

In primul rand, un acvariu plantat are nevoie de substrat. Substratul se pune pe fundul acvariului si principalul sau rol este cel de suport pentru plantele de acvariu. Acesta ar trebui sa aiba o grosime de 5-7 cm pentru a permite radacinilor plantelor sa se dezvolte in voie. In substrat se acumuleaza resturile de mancare si excrementele pestilor din acvariu care joaca rol de nutrienti pentru plante. Substratul poate fi format din pietris, nisip sau turba acoperita cu nisip.

Cel mai obisnuit substrat si cel mai usor de intetinut este cel din pietris fin (cat bobul de orez ) deoarece se curata destul de usor si nu acumuleaza foarte multe reziduri. In acest tip de substrat plantele se dezvolta destul de bine dar e indicat ca din cand in cand sa se mai adauge si nutrienti din comert care au rol important in dezvoltarea sanatoasa a plantelor.

Recomandarea mea, ca o cumparatoare profesionista priceputa la orice cand vine vorba de cheltuit banii cu cap este sa consultati parerile altor pasionati de acvaristica, accesand un forum de pe net.

Astfel puteti fi siguri ca sunteti merei la curent cu opiniile cele mai avizate ale celor care au experienta in frumusetile vertebrate si nevertebrate din acvariu.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Vinde si tu un pont!

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.