Tati, de ce merge mașina?


O nouă intrebare pentru care sigur nu erai pregatit… Pentru că, pe masura ce creste, copilul tau iti pune intrebari care mai de care mai ghiduse. Pentru unele ai raspunsuri rapide, dar altele te pun la fel de rapid in dificultate. Nu pentru că nu ai sti ce sa ii raspunzi, ci, evident, pentru ca nu stii cum sa formulezi raspunsul pe intelesul lui.

Inchipuieste-ti ca intr-o zi copilul tau te va intreba, daca nu cumva te-a si intrebat deja, de ce cand te sui la volan si bagi cheia in contact, masina voastra incepe sa mearga. Ce-i vei raspunde?

Pentru ca bujia a produs scanteia necesara aprinderii combustibilului care a pus in miscare pistoanele motorului? :) Normal ca acesta nu e un raspuns potrivit pentru varsta lui…

Pentru ca tu, cand erai de varsta lui, nu iti doreai decat sa iesi in parc, unde sa poti sa alergi in aer liber si sa te joci cu elicoptere cu telecomanda.

Apoi, cand ai mai crescut, jocurile au tinut si ele pasul cu tine. Parca nu iti mai doreai la fel de mult sa stai numai afara in parc, ci iti era gandul la masinuta cea noua cu care sa te poti juca acasa, in camera ta. Iar parintii stiau intotdeauna tot ceea ce iti doresti tu mai mult si aveau grija ca tu sa ai mereu cea mai noua jucarie de care sa te poti bucura in intimitatea camerei tale, desi poate nu puteau sa iti cumpere pe atunci jucarii transformers prime. In felul asta puteau sa isi vada si ei linistiti de treburile lor de adulti, fara grija ca ce face copilul ala afara, de nu mai intra o data in casa.

Si atunci, care e raspunsul corect?
Raspunsul, la varsta lui, nu sta intotdeauna in cuvinte. Daca vrei un sfat care sa te scoata din aceasta situatie cu care te-ai putea confrunta chiar azi, afla ca acest raspuns i-l poti da si cumparandu-i jucarii fisher price.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Vinde si tu un pont!