Animalul moldovean


Evident, citind titlul sunt convinsa ca toata lumea – sau ma rog, aproape toata lumea, ca nu e frumos sa generalizam chiar asa – deci toata lumea zic cred ca s-a gandit la specimenele pe care le intalnesti nu numai in capitala tarii noastre multiubite ci si tocmai in Moldova in traficul de pe sosea, dar si in cel de pe trotuare, ca nici cu el nu ne este rusine, nu-i asa?

Cu siguranta ca asa e, numai ca, surpriza! eu nu am vrut sa ma refer absolut deloc la oameni, ci chiar la animale. Si nu la orice fel de animale,ci la cele pe care le putem gasi in Suceava. Iar acolo putem gasi destule animale, slava Domnului!

Vorbeam de traficul bucurestean si cel moldovenesc infernal, atat de pe sosele, cat si de pe trotuare. Dar v-ati gandit vreo clipa ca el ar putea fi chiar si putin de tot mai omenesc, daca din el ar face parte numai si numai fiintele umane?

Pentru ca sunt convinsa ca fiecaruia dintre voi i s-a intamplat cel putin o data in viata (ca la TVR1, da :) ) sa interactioneze in cele doua traficuri amintite cu un caine, nu?

Acuma, cainii sunt si ei oameni ar spune unii mai mucaliti asa si de ceea cica ar trebui tratati si ei cu respect.

Respect, da, zic si eu asa, dar vezi ca si respectul asta are o limita pe care cainele nu il stie si de aceea trebuie sa avem in vedere anumite lucruri atunci cand ne plimbam asa nevinovati prin Suceava.

Daca dam peste un caine in lesa e bine sa ii recomandam stapanului sau sa fie foarte atent ca nu cumva animalul sa provoace vreo dauna cuiva, pentru ca el este cel care plateste.

Daca dam peste vreun caine fara lesa, atunci cea mai buna solutie este sa evitam cu orice pret sa interactionam cu el.

Iar sfatul meu de astazi se adreseaza celor care pot veni in contact cu ambele categorii de animale: e bine sa cunoasteti adresa de la o clinica veterinara Suceava, pentru a avea confortul psihic de a va sti mereu in siguranta.

Pentru ca, fie ca suntem stapani de animale, fie simpli pietoni care venim in contact nemijlocit cu acestea, este de preferat sa stim ca exista cineva care ne poate ajuta din ambele puncte de vedere.

Iar animalele vor ramane mereu in siguranta, asa cum ne dorim cu totii.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Vinde si tu un pont!