Descoperă-ți potențialul


Te-ai intrebat vreodata cum se face ca oameni pe care tu ii consideri mai putin pregatiti decat tine si cu mai putine calitati decat ale tale au reusit sa faca pana acum in viata lor mai multe decat tine, desi uneori multi dintre ei sun chiar cu mult mai tineri decat tine ?

Indiferent care este raspunsul tau, eu stiu sigur cum stau lucrurile. Si asta din simplul motiv ca si eu am trecut prin toate astea , exact ca si tine, asa ca nu are niciun sens sa nu recunosti, pentru ca in final cel pe care il vei minti vei fi chiar tu.

Si astfel ajungem cu totii la ceea ce ne intereseaza cu adevarat in viata.

Este vorba despre succesul in stare pura. Care succes se poate masura in mai multe feluri, evident, doar ca toate aceste feleuri se reduc intr-un final cam la acelasi unic lucru: cati bani poti castiga de pe urma a ceea ce faci.

Si asta pentru ca – nu-i asa ? – banii sunt cei care fac lumea sa se invarta, daca e sa ne referim strict la lumea aceasta a oamenilor, care alearga de dimineata pana seara in cautarea norocului propriu. Dar oare doar despre noroc sa fie vorba in viata sau mai este cumva vorba si despre cu totul si cu totul altceva?

Pai sa ne gandim.

Fiecare dintre noi vine pe lumea aceasta a noastra cu un set de calitati scrise in genele sale pe care le-a mostenit de la parintii sai. Acesta e un bagaj la care au „muncit” ca sa zicem asa, toti predecesorii sai aflati in arborele sau genealogic, asa ca tot ce are le mai bun sau mai rau de acolo provine.

Ar fi insa mult prea simplist sa dam vina pe aceasta mostenire pentru esecurile unui individ sau sa o laudam pentru succesele pe care acesta le are mai tot timpul. Si asta din simplul motiv ca lucrurile nu stau chiar asa.

Fiecare dintre noi este produsul, pe langa al acestor gene, si al experientelor pe care le-a acumulat si le acumuleaza zi de zi din interactiunea cu ceilalti semeni ai sai. Iar asta pare sa fie de fapt cel mai important lucru in viata.

Pornind de aici, trebuie sa ne dam seama ca experientele cele mai importante pe care ni le pot da interactiunile cu ceilalti membri ai nostri sunt cele legate de ceea ce ne pot transmite acestia prin procesul de invatare.

Si astfel am ajuns la ceea ce ne doare pe fiecare dintre noi: invatamantul. Fiecare este gata sa jure cu mana pe inima ca studiile pe care le are el sunt cele mai elocvente in domeniul pe care si l-a ales si tocmai de aceea i se cuvine cel mai bun post.

Doar ca viata ne invata ca lucrurile nu sunt chiar atat de simple. Si asta din cauza in primul rand ca invatarea este un proces continuu care nu se termina niciodata. Iar in al doilea rand pentru ca cea mai importanta parte a invatarii este perfectionarea in domeniul ales.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Vinde si tu un pont!