Somnul ușor


Ai o familie. Ai o casa. Ai un dormitor. Ai o mobila de dormitor cu cele mai frumoase lenjerii de pat. Daca toate aceste afirmatii sunt adevarate, atunci mai ai ceva in plus. Si anume o mare nevoie.

Sa o luam de la inceput, pe indelete, cu tact si dezvoltand pe larg.

Va sa zica ai o familie. Poate ca nu e foarte numeroasa, dar de la trei in sus deja toate cifrele sunt norocoase. De ce? Pentru ca asta ne dezvaluie ca ai cel putin un puiut care inseamna totul pentru voi.

Ai si o casa, normal. A ta sau inchiriata, asta nu mai conteaza deloc, important este ca in vocabularul tau exista cuvantul acasa, care desemneaza ceva concret.

Ajungem acum in dormitor. Care poate fi mai mare sau mai mic, in functie de nevoi si posibilitati. Si ne referim aici de dormitorul celui mic, care evident este cel mai mare din toata casa, daca e sa vorbim despre camere, chit ca poate voi nu aveti decat un dormitor. :) Dar, gata, daca si el doarme cu voi acolo, este al lui si este camera cea mai mare, chiar daca acolo aveti si niste scaune birou !

Ajunsi aici, v-ati intrebat vreodata de ce unii oameni dorm mai bine noaptea pana si pe niste canapele extensibile, in timp ce altii o tin intr-una numai in insomnii?

Evident, de vina sunt grijile. Cotidiene sau nu, acestea ajung sa ne manance creierii, ficatii, zilele si, in cele din urma, toate noptile. Numai ca… nu toata lumea are aceleasi griji.

Unii dintre noi de exemplu isi fac mari griji pe ce o sa puna capul la noapte. Iar asta, credeti sau nu, este o mare problema, pe care unii dintre voi, cititorii mei, mai ales de sex masculin, nu o puteti concepe.

Pai sa va spun de ce: pentru ca sunteti obisnuiti sa veniti acasa, sa va schimbati, sa va spalati, sa mancati ce gasiti prin frigider si apoi sa va relaxati in paturile voastre. Fara sa va ganditi nici macar o clipa ca felul in care arata si va primeste in el patul vostru si baia voastra este rodul unei munci si al unei alergaturi feminine incredibile.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Vinde si tu un pont!