Micii academicieni


Atunci cand ti se naste un copil te bucuri nespus de mult si e firesc sa fie asa.

Daca mai este si primul, ce mai! ai dat deja intr-o betie crunta, mai mult la propriu, decat la figurat. :)
Ceea ce insa nu stii, daca esti la primul copil, sau din contra, stii chiar foarte bine daca esti la cel putin al doilea dintre ei, este ca inca din momentul in care ti s-a nascut copilul tau are nevoie sa invete. Si nu oricum.

El are nevoie sa invete cat mai mult, cat mai repede si cat mai bine. Iar pentru asta, tu iti inchipui ca este suficient sa il inscrii la orice cresa.

De fapt, ceea ce are nevoie copilul tau in materie de invatamant este sa ajunga direct la o academie. Da, la o academie, ai citit bine si nu este nevoie sa razi in hohote de asta, pentru ca este cat se poate de normal.

Evident ca nu vorbim aici de orice fel de academie, ci de una speciala pentru copiii mici si foarte mici, asa cum este si cresa sector 1.

Pentru ca daca unele academii reale sunt astazi la nivelul unor crese daca e sa ne gandim la nivelul invatamantului pentru studentii lor, iata ca exista si viceversa, adica unele crese sunt deja la nivelul unor academii daca e sa ne gandim la nivelul pe care il ofera copilasilor care se inscriu acolo.

Te-ai gandit vreodata cat de important este sa ai un start bun pentru a putea castiga o competitie? Nu trebuie sa fii cine stie ce expert in materie de sport ca sa iti dai seama de acest lucru elementar.

Dar atunci cand competitia nu este una sportiva, ci una mult mai grea, poate cea mai grea dintre toate, si anume competitia vietii, oare cat de important este in acest caz startul, te-ai gandit?

Ei da, nu te inseli deloc, startul in competitia vietii este esential pentru a putea castiga acest veritabil maraton care te pune mereu in cele mai neasteptate situatii.

Iar pentru asta copilul tau trebuie sa fie pregatit din toate punctele de vedere, atat fizic cat si mental astfel incat sa fie obisnuit inca de la cele mai fragede varste cu postura de invingator in orice situatie.

Crezi ca asta se poate face urmand orice institutie de invatamant? Eu zic sa te mai gandesti si sa iei intotdeauna decizia corecta pentru ceea ce va deveni copilul tau.




0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Vinde si tu un pont!