Rația de minute


In vremurile demult apuse si pe care le dorim definitiv ingropate in lada de gunoi a istoriei, cica nu prea se gasea mai nimic de mancare pe piata. Si nu ma refer aici la portocale, banane sau lamai, lucruri „sfinte” pe care cei mai norocosi apucau sa le vada cum se coc in ajun de Craciun si de Anul Nou, ci ma refer exact la alimentele de baza.

Cei care au apucat acele timpuri povestesc cum ca zaharul, uleiul si chiar banala paine cea de toate zilele se dadeau numai si numai pe cartela! :)

Desigur, in zilele noastre, cartela are o alta conotatie, fiecare dintre noi ducand-se cu gandul la reincarcare Vodafone, Orange sau la reincarcare cartela Cosmote, in functie de reteaua de telefonie mobila pe care singur si-a ales-o.

Stand eu insa si gandindu-ma asa la cat au suferit parintii nostri de foame cu cartelele alea de care va povesteam la inceput, mi-a trecut prin gand sa fac o paralela cu cartelele pe care astazi le folosim cu mult drag pentru a comunica intre noi.

Si astfel am gasit o similitudine intre minutele sau creditul de care avem atata nevoie si care ni se termina cand ne e lumea mai draga si painea sau uleiul aflate pe atunci in camara si care, tot asa, se terminau mult prea repede.

Numai ca similitudinea se opreste aici, pentru ca daca atunci trebuia sa astepti o luna intreaga sa iti iei urmatoarea ratie de alimente, astazi cartela se poate aproviziona cu minute instantaneu, daca stii sa folosesti un site precum Re-Incarcare.ro.

Cum, n-ati auzit de el? Ia intrati si vedeti ce e acolo!

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Vinde si tu un pont!