Caracalul are centură


Nu stiu altii cum sunt, dar eu, cand vad pe cate unii care se intreaba că ce aveti domne atata cu Caracalul, chiar credeti toate prostiile alea cu proştii din caruta, imi vine sa le dau in cap cu una dintre stirile astea care scot capul periodic prin presa muribunda din tarisoara noastra cea de groaza.

Pe scurt: in 2015, la Caracal s-a finalizat ruta ocolitoare a orasului, asa zisa sosea de centura. Minunea dumnezeiasca este ca lucrarea a fost terminata cu cateva luni mai devreme fata de termenul stabilit initial. Iar acest lucru, care in orice tara normala ar merita felicitari, in Oltenia a adus cu sine un sir interminabil de probleme.

In primul rand dati-mi voie sa pun la indoiala calitatea lucrarii. Daca autostrazile care sunt terminate la ani buni dupa expirarea termenului stabilit initial au nevoie de carpeli la doar cateva saptamani de la inaugurare, e clar cred ca cineva s-a abonat la niste bani frumosi pentru contractul de intretinere a centurii caracalene.

In al doilea rand, desi complet terminata si deschisa circulatiei publice, soseaua de centura nu le era atunci de folos nici macar fetelor care livreaza servicii rapide direct in masina clientului si asta pentru simplul fapt ca centura de la Caracal nu ducea nicaieri.

Cum adica centura nu ducea nicaieri?

Pai uite asa: in cea mai buna traditie romaneasca, soseaua ocolitoare trebuia sa fie legata de DN 6 Craiova - Alexandria prin doua sensuri giratorii, doar ca aceasta lucrare i-a fost incredintata de CNADNR unei alte firme, cu care intre timp a si reziliat contractul...

Si ce parere avea CNADNR in 2015 despre toate astea? Pai ce alta parere sa aiba, decat una buna si anume ca oricum cele doua sensuri giratorii trebuiau sa fie gata pste cateva luni, cand era prevazuta initial inaugurarea centurii, dar acuma daca tot aveam deja soseaua ocolitoare, nu mai era nicio graba, o sa organizam din nou o licitatie si o sa legam centura si de drumul national, ca doar nu stam acuma sa ne invartim in jurul cozii in niste giratorii...

Si uite asa s-a procopsit orasul de vis Caracal cu ceea ce nu au orase mari gen Bucuresti sau Timisoara, si anume cu o centura nou-nouta pe bani europeni. Care a devenit complet functionala abia in mai 2018, mai putin toaletele de pe marginea drumului si gardurile de protectie de la care au disparut suruburile.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Vinde si tu un pont!