În comunism cel mai greu e să cumperi, în capitalism cel mai greu e să vinzi

Si atunci? Mai suntem cumva in comunism, sau de ce avem nevoie de sfaturi pentru shoppinguiala?

Nu, noi suntem cei mai democrati din Europa, ca unde s-a mai vazut suspendare de presedinte la fiecare 5 ani :) , dar tocmai de aceea avem nevoie de sfaturi la cumparaturi. 

Pentru că democratia este dictatura perfecta. A banului!

In capitalism, vanzatorul recurge la tertipuri aproape inumane ca sa te convinga sa cumperi de la el si NUMAI de la el. Pentru ca orice produs cumparat de la concurentul lui inseamna un cui in plus batut in cosciugul afacerii sale.

De aceea trebuie sa stii sa te feresti de publicitatea inselatoare si sa ai la dispozitie mereu cat mai multe informatii despre ofertele existente pe piata la produsele sau serviciile care te intereseaza pe tine.

Retine: un vanzator nu te vede niciodata pe tine, ci doar gosimea PORTOFELULUI tau sau soldul contului CARDULUI tau bancar! Orice zambet, orice bonus, orice reducere, discount, gratuitate sau oricum s-ar numi ea, nu transmite decat acelasi UNIC mesaj: da-mi banii tai! Cat mai multi din ei, toti daca se poate! Iar apoi esti binevenit inapoi doar daca ai cel putin tot atatia bani cat aveai inainte sa cumperi de la mine, sau chiar mai multi!

Ai crezut vreun minut ca lucrurile stau altfel? Cu siguranta, nu! Pentru ca esti un om rational si stii cum merg lucrurile pe lumea asta. Si mai stii ca este si firesc sa mearga asa. Pentru că lumea de astazi, asa cum o stim, a fost construita cu bani. Si trebuie sa multumim zeilor la care fiecare dintre noi se inchina in cultura lui, ca lucrurile stau asa si nu altfel. Pentru că, nu mai departe de acum vreo doua mii de ani, lumea era construita, nu cu bani, ci cu sclavi! Desi existau foarte multi bani si atunci, nu-i asa?

Asadar, as vrea ca mesajul meu sa fie corect inteles: sa-i dam Cezarului ce-i al Cezarului. Fiecare dintre noi, inainte de a fi cumparator, este vanzator; pentru a face rost de bani ca sa poata cumpara, toata lumea trebuie sa vanda ceva: produse, servicii, idei, cultura, forta sa de munca proprie. Se cuvine deci respect pentru cei ce reusesc sa vanda cel mai mult.

Pe acest blog insa, vom trata lucrurile din perspectiva fiecaruia dintre noi in calitate de CUMPARATOR. Care este regele universului economiei in care traim. Caci daca nimeni nu ar cumpara, cine ar mai putea vinde ceva?

Deci atentie, vanzatori: BANII vostri sunt la noi, CUMPARATORII VOSTRI! Si va asigur ca nu vă va fi usor sa ni-i luati!

Iar pentru asta sunt aici eu, Cumparatoarea Profesionista: pentru a analiza cu multa atentie ceea ce vindeti voi pe internet!

 

2 comentarii:

MrSport spunea...

Iti recomand cartea Client For Life - a fost tradusa si in limba romana!

Alaturi de pieton, ne-am nascut si client aka cumparator, cum zici tu! ;)

ABDI spunea...

Titlul cartii in limba romana este "Clienti pe viata. Cum sa transformi acel cumparator ocazional intr-un client pe viata."

Trimiteți un comentariu

Vinde si tu un pont!