Arta de a compara


Pentru a afla cele mai bune prețuri, înainte de a merge la cumpărături, cheltuim atât bani cât și timp prețios, motiv pentru care de cele mai multe ori renunțăm să ne mai informăm și cumpărăm de la primul magazin care ne iese în cale.

Mai gresit de atat nu se poate.

Dar comoditatea fiind mare, costurile pentru bugetul familiei sunt la fel de mari. Bine, e si penibil sa umbli din magazin in magazin cu un carnetel in mana pe care sa iti notezi preturile tuturor produselor care te intereseaza. De aceea, e bine sa ai ca reper un magazin de unde stie toata lumea ca se pot gasi preturi mici, chiar daca este foarte departe de casa. Daca diferenta la preturile majoritatii produselor pe care le cumperi tu de obicei este mare, in defavoarea magazinului de cartier, evident, atunci merita sa te sui in masina si sa iti faci toate cumparaturile de acolo.

Si nu ezita sa ii spui asta proprietarului magazinului pe care urmeaza sa il eviti. Il va afecta foarte mult, mai ales daca trece printr-o perioada dificila cu vanzarile, si daca primeste acelasi feed-back de la mai multi clienti fideli, pe care ii vede tot mai rar.

Si nu trebuie sa i-o spui "verde in fata", ci poti folosi o expresie intrata deja in folclor: "Scump, doamna, scump! Dincolo era mai ieftin!" Remember?

Ce vremuri traiam inainte de criza...

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Vinde si tu un pont!