România are cumpărători din ce în ce mai bătrâni

Deci treaba stă cam asa: daca esti nascut inainte de '90 si cand te uiti in oglinda ti se pare ca ti-a mai iesit un rid si ti-ai mai si gasit un fir de par alb, ei bine, afla ca nu e vina ta si ca nu trebuie sa-ti faci mari probleme in privinta asta.

Pentru ca de fapt toata tarisoara noastra de groaza imbatraneste pe zi ce trece. Si asta nu e o metafora ci o realitate.

Că daca nu stiati, in Romania exista o localitate unde nu s-a mai nascut niciun copil de aproape 30 de ani!

Da, da, ati citit bine: ultimul copil care a venit pe lume în comuna Gogoşu din judetul Dolj a fost înregistrat in catastiful primariei în anul 1989. De atunci, nicio femeie nu a mai nascut niciun copil la dispensarul din localitate.

Desigur, se poate specula faptul ca putinele gravide care or mai fi fost prin sat s-or fi dus sa nasca la oras, la maternitate, numai ca statistica e nemiloasa: gogosenii au o medie de vârsta de peste 60 de ani.

Iar daca ar fi sa credem ca se va intampla ceea ce prezic datele Institutului National de Statistica, prin 2050 populatia judetului Dolj va fi la jumatatea numarului de acum.

Partea funny este ca in comuna Gogosu exista si o scoala, numai ca cei 2-3 elevi inscrisi in fiecare clasa sunt din satele apartinatoare. Tinerii din Gogosu si-au luat de mult talpasita, majoritatea pe traseul vest-european cunoscut de toti romanii...

Acuma, daca ne uitam in jurul nostru, ne dam seama ca nu faptul ca avem tot mai multi batrani e problema, ci ca avem tot mai multi senili, iar astia vor fi cei care vor forma piata careia i se vor adresa firmele care vor vrea sa vanda in viitor in Romania. :)

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Vinde si tu un pont!