Cod galben de prețuri


Nu stiu daca exista vreun serviciu asemanator celui de meteorologie care sa ne avertizeze in acelasi mod ca urmeaza o furtuna pe o anumita piata pe care vor creste preturile ametitor.

De fapt, daca stau bine sa ma gandesc, nici nu prea am avea nevoie de un asemenea serviciu. Serviciul meteorologic, platit din banii publici, mai da uneori gres, spre disperarea noastra, dar spre deosebire de acesta, si tot spre disperarea noastra, serviciul de prognoza a preturilor de pe o anumita piata nu ar da niciodata gres.

Pentru ca stim si simtim cu totii: nivelul preturilor urca mai ceva ca viteza vantului care transforma furtuna in uragan. Doar ca, in timp ce uraganele se mai si domolesc, unele preturi (hai sa nu zic majoritatea ca sa nu va ingrozesc de tot) raman la infinit pe aceeasi panta ascendenta.

Stiu, primul pret care iti vine in minte in aceasta discutie este cel al combustibililor fosili. Benzina, motorina, GPL-ul parca se iau la intrecere zilnic care se scumpeste mai mult. Dar asta nu e singura veste proasta daca esti sofer. Tot ce tine de intretinerea masinii tale costa din ce in ce mai mult. Ajungi din nou la vechea vorba pe care ai auzit-o cand ti-ai cumparat-o: „E, acuma daca ti-ai luat masina, ti-ai luat si perceptor.” Ai ras cu pofta atunci, dar iti mai arde de ras acum?

Ti-ai vinde masina, dar ai mai multa nevoie de ea decat de banii, oricum prea putini, pe care i-ai lua pe ea. Si atunci care e solutia?

Evident, sa te rezumi doar la ce este neparat nevoie pentru a circula si sa gasesti totul disponibil la preturile cele mai mici.

Aici vin eu cu o veste buna printre atatea vesti proaste. Prima pozitie pe care o poti bifa pe lista cu lucruri rezolvate este cea a unui RCA ieftin.

De aceea, dragi soferi profesionisti si amatori, lasati la o parte buletinele meteo, care – se stie de mult timp deja – au devenit un fel de etalon cantat al minciunilor :) si ghidati-va numai dupa codurile galbene, albastre, rosii sau de orice alta culoare!

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Vinde si tu un pont!