Made in China


Imi aduc aminte ca, atunci cand eram mica, aveam o preferinta deosebita pentru jucariile chinezesti.

Fie ca era vorba despre o papusa micuta, despre o cutie de creioane colorate, sau despre o simpla ascutitoare, de fiecare data cand imi cadea in mana asa ceva, o intoarceam pe toate partile si cautam cu infrigurare pe ea inscriptia aceea magica, „made in China”, pe care o citeam exact asa cum era scrisa si care, atunci cand o gaseam, dadea adevarata valoare a obiectului pe care il tineam apoi ca pe un fel de trofeu.

Mai tarziu, cand am mai crescut, am aflat ca inscriptia respectiva se citeste de fapt „meid in Ceaina” si ca nu trebuie sa o caut decat pe anumite obiecte, care au cu adevarat valoare pentru ca au legatura cu unicitatea culturii si civilizatiei chinezesti. De aceea, acum, cand sunt pe deplin constienta de ceea ce vreau atunci cand vine vorba de cumparaturi, caut o legatura cu ideogramele chinezesti numai cand intru de la calculatorul propriu in magazine online feng shui, aflate la un click distanta in spatiul virtual.

Pentru ca valoarea acelor produse este data intr-adevar de finetea si maiestria cu care sunt lucrate, iar asta le confera veridicitatea necesara mai ales atunci cand vrei sa faci un cadou select.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Vinde si tu un pont!