7 ian. 2019

Cum să abdici direct în topul Forbes

Inainte de a citi cele ce urmeaza, aflati de la mine ca nu sunt nici monarhista, nici republicana si ca, in general, nu prea ma intereseaza politica. Cele de mai jos le-am scris ca urmare a unor informatii pe care le-am citit pe diferite site-uri.

Una dintre cele mai comune legende urbane este ca nea Misu fost rege ar fi plecat din Romania in ’47 cu mana goala, trenul cu tablouri si alte lingouri si lingai continand doar cateva maruntisuri cat sa nu moara omu’ de foame in Elvetia.

Numai ca… surpriza! Topul Forbes il includea pe Mihaita cu toata familia lui de actorasi prin alianta si unele fiice penale pe ceva locuri fruntase si asta nu de ieri, de azi, ci mai cu seama de cand i s-au restituit niste proprietati intretinute pe bani publici mai bine de 50 de ani.

Doar ca mosulica nu s-a multumit numa’ cu imobile fara valoare gen castelul de la Săvârşin, palatul Elisabeta (pe care cica il avea doar in folosinta), domeniul Peleş sau complexul turistic Furnica, ci a mai cerut expres şi o despăgubire de vreo treij' de milioane de euro ka kompensaţie pentru toate alea care nu ii mai puteau fi retrocedate, act care a fost blocat prin vot de catre altii mai lacomi ca el si anume de parlamentarii romani.

Mai conteaza ca în 1947 complexul turistic “Furnica” nu exista pe domeniul Peles, iar în anul 2007 acesta i-a fost retrocedat lui Mihai fara nicio compensatie?


Atunci de ce sa ne mai miram ca singurul de pe lumea asta care isi spunea “rege”, desi nu mai avea demult niciun regat, se afla in 2010 pe locul 15 in topul Forbes al celor mai bogati suverani ai lumii, cu o avere de peste 210 milioane de euro, alaturi de o sumedenie de seici arabi?

Iar in acelasi an, in topul revistei Forbes România, Balbaila, lovit si el de criza, era pe locul 25 al averilor mioritice, chiar înaintea unor penali precum Gigi Becali, George Copos, Viorel Catarama sau Fathi Taher.

Dar nepotzelu' vitreg, cercetat putin de DNA, nu cumva era indreptatit sa primeasca el averea familiei de la afemeiatul de bunica-su, Carol al II-lea?

Bine ca nu mai avem Cadrilaterul, ca acuma nu mai aveam loc nici pe la Balcic de atatia regi pe acolo…

3 comentarii:

Maria spunea...

Mi-a placut articolul, foarte interesant.

Bianca spunea...

Big like pentru articol! :)

Alina spunea...

Foarte interesant, multumesc pentru postare.

Trimiteți un comentariu

Vinde si tu un pont!