Ce este Ganoderma?


Chiar asa, v-ati intrebat vreodata ce este Ganoderma?

Probabil ca nu, din simplul motiv ca acum auziti – sau cititi - pentru prima data acest cuvant. Nu-i bai, omul cat traieste invata, iar pentru cei care mi-au facut onoarea sa imi citeasca aceasta postare de pe blogul meu la care au ajuns cel mai probabil intamplator, eu le fac drept cadou o ampla explicatie despre Ganoderma si ale sale proprietati si folosinte.

O simpla cautare pe net ne spune ca Ganoderma lucidum este o ciuperca folosita în medicina chineza de cateva mii de ani, ceea ce o face parte a traditiei acestui popor. 

Bun, acum ca v-ati lamurit, urmeaza firesc si urmatoarea intrebare: este aceasta ciuperca un medicament?

Daca vreti un raspuns sincer - si sunt convinsa ca asta e singurul raspuns pe care il doriti – aflati ca oficial ea nu este inclusa in categoria plantelor medicinale.

Insa, chiar daca nu a primit statutul de medicament de la autoritatile din domeniu, ea este totusi in continuare folosita in mai tot continentul asiatic si in special in Japonia zi de zi.

Din aceasta planta se prepara mai multe tipuri de bauturi precum cafele, ceaiuri, ciocolate, capuccino, toate 100% naturale. Dar asta nu e tot: Ganoderma sta la baza multor produse din industria cosmetica si a unor suplimente nutritive.

Unul din cele mai populare produse care are in componenta extractul din aceasta ciuperca este o cafea indulcita cu zahar din porumb, despre care se spune ca ar ajuta la intarirea sistemului imunitar si la curatirea colonului, ca ar regla functiile sistemului digestiv si ar combate constipatia.

Ce spuneti, incercati o ceasca de cafea cu Ganoderma?

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Vinde si tu un pont!