Statul îngroaşă obrazul, patronul îngroaşă ceafa


Iar angajatii ingroasa randul somerilor. Cam asta e filosofia economica romaneasca.

Sa le luam pe rand.

Poate nu va vine sa credeti, dar, cel putin inainte de marea revolutie a Codului Fiscal initiata de Ponta, TVA-ul in tarisoara noastra de groaza se schimba in fiecare zi de dimineata pana seara. Prin lege, micul-dejun din hoteluri era taxat cu 9 la suta, dar cina servita aceluiasi turist avea un TVA de... 24 la suta! Misto, nu?

In aceste conditii, hotelierul roman avea doua optiuni: fie sa ii serveasca cina la 7 dimineata nefericitului care a ajuns din greseala in Bucharest in loc de Budapest, fie sa dea o fuga pana la Sofia.

Acuma, Sofia ar putea fi numele amantei sale care il serveste fara TVA, sau capitala cefelor groase la gratar, unde toate impozitele sunt la jumate fata de cele percepute de ANAF pe un singur picior de plai.

Daca nu ati aflat inca, firmele inregistrate in Bulgaria platesc un impozit pe profit de numai 10% (irelevant, da, la noi toate firmele sunt pe pierdere, ca altfel nu si-ar putea permite patronul macar un Bentley, ceva acolo), iar TVA-ul este 9% si dupa apusul soarelui.

Si asta nu e tot. Taxele pe angajat calculate in aceeasi perioada erau exact la jumate: 86% la Constanta, 43% la Varna.

Nu e de mirare deci ca, desi litoralul romanesc e impanzit de hoteluri, ele nu mai sunt de mult romanesti, ci apartin unor firme din Bulgaria. Ca patronii si angajatii sunt cetateni romani cred ca nu intereseaza pe nimeni atata timp cat toate taxele acestora contribuie la ingrosarea cefei bulgaresti si la suptul... burtii romanesti.😵

Parerea mea, dragi romani, este ca data viitoare cand mergeti la bulgari si mai dati de vreo groapa in asfalt sa opriti si sa il luati de guler pe primul bulgar care va iese in cale: „pai bine bah, gospodinule, nu ti-e rusine sa furi din banii mei?”

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Vinde si tu un pont!