Falsitatea este bună


Inainte sa ridicati piatra si sa dati cu ea in mine pentru simplul fapt ca am indraznit sa afirm un adevar in titlul acestei postari, mai bine v-ati aseza cuminti in fata monitoarelor si ati citi tot ce am vrut sa va spun aici, pana la capat.

In primul rand, ne place sau nu, asa cum v-am spus deja, ceea ce v-am scris in titlu este adevarul si numai adevarul. Si nu are rost sa o dati la intors si sa incepeti acuma cu ipocrizii de genul ca in viata reusesti numai si numai daca spui adevarul si iti arati adevaratele tale intentii si adevarata ta imagine catre toti ceilalti semeni ai tai pentru ca stii foarte bine chiar si din propria ta exeperienta ca lucrurile nu stau deloc asa.

Mai tii minte filmul acela , „Mincinosul mincinosilor” – „Liar, Liar” – in care rolul principal era jucat de catre Jim Carey? Ai remarcat de cate probleme se poate lovi un simplu om intr-o singura zi in societate pentru simplul fapt ca nu mai este in stare sa spuna nici macar o minciuna? Si e clar ca nu trebuie neaparat sa ai o meserie gen avocat ca sa patesti asa ceva, nu-i asa?

Evident ca asa e, iar tu stii sau ar trebui sa stii mai bine decat oricine altcineva ca lucrurile zugravite in acea comedie sunt cat se poate de reale. Pentru ca le-ai simtit – si nu o singura data – chiar pe pielea ta.

In aceste conditii, este clar ca trebuie sa faci si tu ceva ca sa te adaptezi la falsitatea lumii in care traim. Si sa le dai celor din jur exact ceea ce isi doresc, adica o imagine a ta care, chiar daca nu este 100 % reala, este totusi cat mai aproape de imaginea unei persoane pe care acestia isi doresc sa o aiba cat mai mult in preajma lor.

Doar pentru asta exista totusi o intreaga industrie de infrumusetare a femeilor, numita in diferite moduri precum beauty, fashion, make up, cosmetica sau cum mai stii tu ca ii mai zice.

Cum, nu te-ai gandit pana acum ca rolul principal, scopul, unica ratiune pentru care exista aceasta intreaga industrie este acela de a le da celor din jurul tau acea imagine a ta pe care si-o doresc ei sa o ai si sa o vada?

In cazul asta, daca nu ai avut nici macar o clipa sansa sa privesti lucrurile din acest punct de vedere, e cazul sa faci un foarte mic experiment. De fapt, sa faci cam ceea ce faci tu, ca femeie, intr-o zi obisnuita din viata ta: uita-te in oglinda si apoi apuca-te sa te aranjezi ca pentru o intalnire extrem de importanta, sa zicem cu un barbat extrem de atragator, pe care ti-ai propus sa il cuceresti definitiv.

Ce vei face pentru asta? Pai, vei incepe sa te machiezi, sa iti pui gene false si sa te imbraci la modul cel mai sexy cu putinta. Apoi, dupa ce ai terminat, uita-te din nou in oglinda. Este aceasta imaginea ta reala? Nu, dar cui ii mai pasa?  :)

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Vinde si tu un pont!