15 mai 2016

Vrei salariu mai mare decât valoarea muncii tale? Marş la coadă la şomaj!


Socialistii, acesti comunisti cu fata umana, nu vor sa inteleaga in ruptul capului ca economia are propriile sale legi si ca nu merge niciodata cu "fiecaruia dupa nevoi".

Este si cazul statelor americane New York si California care s-au gandit sa puna in practica indicatiile pretioase trasate de multiubitul conducator de la Casa Alba, crescand salariul minim la 15 dolari pe ora. Masura era menita sa aduca pe cele mai inalte culmi de civilizatie si progres nivelul de trai al muncitorului exploatat crunt de capitalisti, numai ca efectul ei a fost exact contrar.

Wendy's, unul din cele mai mari lanturi de fast food cu hamburgeri din lume, a anuntat ca isi va extinde numarul de automate pentru autoservire in toata reteaua sa de restaurante. Mai pe intelesul stangii progresiste: va concedia o mare parte dintre angajatii platiti cu salariul minim pentru ca in aceste conditii este mai ieftin sa pui masinile la treaba decat oamenii. Ca sa nu mai vorbim si de alte avantaje ale automatelor asupra manipulantilor umani: nu gresesc la muncile repetitive, nu isi fac sindicate, nu intra in greva si nu vor concedii platite si zile libere.

automaton


Dar asta nu e tot: Wendy's mai spune si ca partenerii sai care i-au preluat afacerea in sistem de fransiza vor creste pretul unora dintre produsele lor pentru a compensa cresterea costurilor cu mana de lucru impuse de noul salariu minim pe economie. Adica o noua lovitura pentru aceiasi muncitori carora le-a crescut salariul si care nu numai ca isi vor pierde joburile, dar vor avea de-a face si cu preturi mai mari.

McDonald's, liderul mondial al industriei fast food, anuntase inca de anul trecut ca se afla in teste cu asemenea automate performante care vor prelua din ce in ce mai mult din munca salariatilor.

Asa ca aviz si comunistilor care conduc Romania: daca mai cresteti mult salariul minim fara nicio legatura cu productivitatea muncii, o sa aveti tot mai multi someri, ceea ce nu o sa fie niciodata rau pentru voi, ca doar nu din banii vostri ii platiti ca sa va voteze, nu?

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Vinde si tu un pont!