O plimbare prin parc


Atunci cand vine vorba de plimbari, majoritatea dintre noi ne gandim ca putem iesi putin in oras sa luam o gura de aer.

Nu e nimic rau in asta, doar ca abordarea cu iesitul la plimbare in aer liber in parcul din centrul orasului - sau de la periferia lui – prezinta cateva neajunsuri, despre care va invit sa purtam cateva mici discutii in continuare.

In primul rand simplul fapt ca te-ai gandit la a lua o gura de aer dupa ce ai stat mai mult de o zi si o noapte cu ochii atintiti in monitorul calculatorului pare ceva benefic pentru tine si chiar este.

Mai apoi insa trebuie sa te gandesti ca jumatate de ora de pasi marunti prin parcul situat intr-o aglomerare urbana mai mare sau mai mica nu poate fi totusi suficient pentru a te relaxa pe deplin dupa o munca atat de stresanta care necesita un repaos de lunga durata.

Si mai trebuie sa luam in considerare si faptul ca, oricat de verde ar fi parcul in timpul sezonului calduros, acesta tot nu poate face fata poluarii din oras, nu-i asa?

Evident ca asa e si tocmai de aceea poate ca ar fi cazul sa te gandesti la o alta metoda de relaxare, mult mai buna si care sa iti ofere la final rezultatele pe care le astepti, adica sa scapi de stresul care ti se acumuleaza zi de zi.

In acest scop eu iti recomand sa lasi la o parte parcul din centrul orasului tau si sa iti indrepti atentia catre un altfel de parc, unul adevarat, cum ar fi de exemplu Parcul National Retezat Parang, unde poti face turism in cel mai strict sens al cuvantului.

Astfel poti beneficia de toate facilitatile pe care le poate pune la dispozitia turistilor o zona amenajata special in acest scop, ceea ce este cu totul altceva in ceea ce priveste cazarea, transportul, infrastructura si frumusetea locurilor pe care le poti vizita.

Dincolo de toate astea insa, nu poti sa nu remarci faptul ca un asemenea parc national, ca zona protejata prin lege, iti ofera multe alte oportunitati pentru sanatatea ta fata de parcul din orasul in care locuiesti.

Daca ai inteles si te-am convins cu motivele pe care ti le-am expus in cele de mai sus, poate ar cazul sa incepi sa te gandesti ca dincolo de zona pe care ti-am propus-o spre vizitare exista la noi in tara o multime de alte asemenea zone turistice extrem de benefice pentru a scapa de stresul din tine.

Cand am ales acel parc national, a fost vorba de o simpla alegere aleatoare, cu titlu de exemplificare. Cred ca toata lumea si-a dat seama din start ca ar putea sa isi aleaga de fapt multe alte locatii de vizitat de acest gen, care sa li se expuna in toata splendoarea lor si din care sa shareuiasca pe retele de socializare multe selfie-uri de neuitat.

Mai departe, ramane la latitudinea fiecaruia dintre voi cum isi alege sa se organizeze pentru un concediu in care sa ajunga mai departe de parcul din orasul propriu.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Vinde si tu un pont!