Site-ul bun după host se cunoaște


Revin astazi cu o dezbatere in spinoasa problema a administrarii unui site. Stiu ca am mai vorbit despre asta, stiu ca v–am dat sfaturi si alta data, dar uitandu–ma la statistici se pare ca nu a fost de ajuns ce v–am oferit pana acum. Vad ca sunt cautari din ce in ce mai multe referitoare la gasirea unui host bun pentru site – ul propriu , iar articolele mele referitoare la acest subiect sunt printre cele mai accesate de pe intreg blogul meu.

Este explicabil, de altfel, avand in vedere ca oricine isi doreste in zilele acestea ale noastre din mileniul III sa aiba, daca nu un magazin virtual din care sa poata sa scoata bani frumosi, macar un blog acolo pe care sa se exprime si sa afle toata lumea asta mare cam ce gandeste el despre ea.

De aceea astazi a voastra cumparatoare profesionista s-a hotarat sa revina asupra subiectului cu hostingul de calitate si sa va ofere un nou sfat in aceasta privinta.

Va sa zica, ce trebuie sa caute un admin de site, mai intai si mai intai de toate la un host?

Pai sa le luam pe rand.

Pretul? Da, este foarte important, dar , as spune eu , nu cred ca cel mai important dintre toate. Un pret mic ne face intotdeauna cu ochiul intr-o oferta, dar nu trebuie sa uitam sa vedem exact ce cuprinde toata acea oferta. Pentru ca, se stie, pret mic = oferta subtire , nu–i asa ?

Spatiul oferit pe disc? Da, extrem de important , dar nici el nu trebuie sa primeze. La acest capitol trebuie sa fom foarte atenti sa comparam ceea ce ne ofera host – ul cu ceea ce avem noi nevoie , ca sa nu platim pentru ceea ce nu folosim

Traficul lunar? Da, dar de obicei majoritatea hosturilor de calitate il ofera nelimitat la orice pret, asa ca putem lasa acest aspect ca pe unul secundar.

Numarul de subdomenii? Tot asa , mai putin lipsit de importanta , pentru ca in majoritatea ofertelor este tot nelimitat, sau cuprinde un numar destul de mare in raport cu nevoile de administrare a unui site.

Numar de adrese de e-mail ? Poti nici sa nu te uiti la asta , daca ai nevoie de ao alta adresa decat cea cu care lucrezi de obicei , probabil iti va fi de ajuns numai una , cu numele domeniului, si nu 10, cat ti se ofera! :)

Protectie site? Da, asta este important , mai ales ca numarul hackerilor si al atacurilor lor creste exponential pe zi ce trece. Dar, nu este cel mai important.

Back–up la perioade cat mai scurte ? Poti sa il faci si tu pe discul propriu, desi nu este la fel de comod , deci nici asta nu e foarte important.

Dar, pentru Dumnezeu, ce este cel mai important de urmarit la alegerea unui serviciu de hosting? – ma veti intreba. Iar raspunsul meu este: toate cele de mai sus.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Vinde si tu un pont!