22 iul. 2013

Flori artificiale pentru evenimente naturale


Se intampla oricui sa mai bata un cui.

Asa incepe o melodie pe care o canta acum multi ani de zile, cand majoritatea dintre noi nici macar nu eram nascuti, marele Cornel Fugaru. Care continua , tot atunci, in aceeasi melodie, cu urmatoarele versuri – oarecum fataliste - : Eu sa bat, daca vreau / Peste degete imi dau .

Intre timp din maestrul Cornel a ramas doar un fugar pe alte meleaguri mai fericite, iar noi, cei nascuti la multa vreme dupa ce el canta in premiera versurile alea, am ramas doar cu vocea si amintirea sa.

Ce vreau de fapt sa va spun prin introducerea asta care se vrea totusi cat de cat optimista intr-o lume totalmente fatalista? Pai, nu prea multe, ci doar purul adevar ca nu trebuie sa ne speriem atunci cand se intampla unele evenimente mai putin fericite, ci sa le luam ca atare pentru ca ele sunt naturale in viata oricui si, ceea ce este cel mai important, nu trebuie sub nicio forrna ca ele sa ne ia prin surprindere.

Bine, acuma partea cu luatul prin surprindere este din multe privinte – asa cum mi-ar putea reprosa cei mai multi dintre voi, cei care imi cititi acum aceste randuri – o chestie oarecum imposibila, avand in vedere ca niciodata in viata nu poti fi pregatit pentru niste chestii de genul asta, ca sa le numim eufemistic asa.

Important e sa fim constienti ca exista in orice moment cineva care este gata sa ne sara in ajutor cu tot ce trebuie pentru a trece cum se cuvine peste asa ceva. Si nu ma refer aici la rudele apropiate , caci si ele ar fi cu siguranta la fel de daramate psihic ca si noi in acele momente , ci la cativa prieteni mai tari de inger care se pot ocupa de toate cele ce sunt necesare pentru pregatirea si aducerea celor de trebuinta.

Desigur, asa ceva nu o face un prieten, el doar trebuie sa fie destul de lucid ca sa poata apela rapid la cei care se ocupa cu asa ceva si care pot furniza rapid tot felul de chestii la care nu vrei sa te gandesti niciodata, ca: flori artificiale, accesorii flori, coroane artificiale, benzi funerare etc.

Iti este foarte greu sa intelegi cum cineva se poate ocupa in permanenta numai cu asa ceva, dar trebuie sa intelegi ca exista oameni care sunt in stare sa faca in viata lucruri pe care nu le poti face tu, tot asa cum si lor le este foarte geu sa iti inteleaga abilitatile tale prin care ai reusit sa urci pe cele mai inalte trepte ale unei frumoase cariere.

De aceea, tot ce ai de facut este sa te bucuri de viata si de toate splendorile ei si sa nu te gandesti la nimic altceva decat la cum sa ti-o traiesti din plin.

Gandeste-te numai la cat de tanar era Cornel Fugaru acum multi ani, cand avea poate varsta pe care o ai tu acum si isi incanta contemporanii cantand „De ce ai plecat din viata mea?”.


0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Vinde si tu un pont!